A fekete arany!

Afrika az élet bölcsője! Gazdag kulturális értékekkel bír.Nem beszélve az élővilág változatosságáról!

De az emberek pénz  és olaj iránti vágya felülmúlhatatlan!

Az olajszennyezés központjaként emlegetett Niger-deltába több mint 40 millió liter nyersolaj ömlik évente,

annyi, amennyi az USA történelmének második legnagyobb olajkatasztrófájakor, az Exxon-Valdez hajó

sérülésekor került a tengerbe Alaszka partjainál.

A Shell éves nyeresége eléri a kb. 25 MILLIÁRD EURÓT!!!

Mégis a helyi vezetők arról számolnak be hogy felbecsülhetetlen értékű környezet szennyezés tanúsítható!

Az évente csaknem 300 szivárgás miatt a mocsarak élettelenné váltak, a gyerekek a torkolat olajos vizében

fürdenek, a kiömlő olaj szennyezi az ivóvizet, pusztul a térség növény és állatvilága, amely a helyi lakosok fő

megélhetési forrását jelenti.

Egy2006-os jelentés szerint az elmúlt öt évtized alatt 546 millió gallon (több mint 2 milliárd liter) nyersolaj ömlött a deltába!

Van egy történetem is,ami miatt teljesen kikészültem... Nem régiben egy Niger-deltában élő falut le akartak fizetni,

hogy költözzenek máshova. De az emberek nem akarták elhagyni élőhelyüket. Így az egyik olaj vállalat a Nigériai kormánynak téves információkat adott,amiben az állt hogy azon a részen (ahol ugyebár olajat akartak kitermelni,de az ott élő emberek nem engedték) Gerilla csoportok vannak és valószínűleg az egyik központjuk is ott található. Ezek után a

Nigéria hadsereg fegyveres osztagot küldött és szó szerint lemészárolták az ott élő ÁRTATLAN embereket!

A törzsnek ott kellett hagyni a területet és azóta már folyik is azon a területen a kitermelés...

Az emberek félnek és nem tudnak mit tenni...mivel az olaj pénz és a pénz hatalom!

Megtekintések: 2

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Láttam  a dokumentum filmet. Felháborító! De aki villanyáramot meg autót használ az ne botránkozzon meg a saját művén... Borzasztó belegondolni hogy mi mint fogyasztói társadalom, mi generáljuk ezt az embertelen magatartást! Viszont most hogy hallottál erről gyertyával világítassz? Eladod az autódat? TÚRÓT! Szidod a Shell-t! Köcsög banda! Pénzért mindent? Valójában viszont Te, Én és a Föld fizetőképes rétege szponzorálja az ilyen jellegű mészárlásokat...

Az igaz hogy villany áramot meg hasonló dolgokat fogyasztok!És igazad van nem... nem gyertyával világítok!

Eladom az autómat? Nem, mert nincs is autóm. Ha netán lesz? Akkor lesz Hidrogén hajtású! (csak pozitívan)

Lehet hogy  támogatom ezeket a cégeket pénzel. Mivel a fogyasztói társadalomhoz tartozok,de kikérem magamnak, hogy még ha a pénz hozzájuk is megy...arról már nem Én és Te fogsz dönteni hogy azzal a pénzel mit csinálnak.

Szóval  ki lehet forgatni az ember szavát,de én csak egy kis felvilágosítást akarok arról hogy mi megy!

És abból a 25 milliárd euróból(amit mi pénzelünk) nehogy már ne lehessen a környezet védelmére és az emberek jobb megélhetésére költeni...

A lényeg a lényeg...

Amit teszek,megpróbálom a "zölden" tenni! 

Sajnálom hogy ennyire kiborított a válaszom nem feltétlenül ez volt a cél! Persze egy kis provokáció azért volt benne elismerem...

A lényeg: Sajnos nekem is igazam van és neked is.

Hogy Afrikában hogyan hagyja a jónép elnyomni magát az úgy gondolom nem a mi sarunk. Amiről te írtál az talán az egyik legkissebb csepp a gonoszság tengerében abból ami ott folyik. Sajnos a történelem és a haladás pontosan erről szól, elég csak arra gondolni bármilyen szépek a magyar mondák azért az egyértelmű hogy mi sem a Nagybani piacon vettük az őshazát...

A probléma nem abból származik, hogy ki mivel világít és milyen autót használ.

Személy szerint én mikor felújítottam a lakást akkor kb. 70%-al sikerült csökkentenem a lábnyomom, és hozzá kell tenni nem fecceltem bele milliókat. Csak ésszerűen gondolkodtam és megnéztem mivel és milyenre újítom fel a lakás. Autót meg nem használok, nem is fogok míg tiszta energiával nem fognak menni. Reményeim szerint már nem kell várni rá sokat. De a realista énem sajan azt mondja "bakker neked soha nem lesz autód vagy hasonlód" És lehet igaza van.

De a cikkhez hozzá szólva, aki kicsit is figyeli az ilyen témájú híradásokat dokumentumfilmeket. Az láthatja hogy sajnos Afrikát mindig is élés tárnak használta az úgy mond magát "fejlett" civilizációnak mondó társadalom. Mindig dobott egy kicsit hogy ne haljanak éhen mert ugye valakinek azokat a természeti kincseket ki lekelt termelnie. De annyit soha nem adott, hogy valódi fejlődést eredményezzen a térség. Igen és ha kellet egy terület nem egy és két alakalommal robbantottak már ki akár orászogok közötti háborúkat, csak is egy okból. Hogy a fejlett civilizációnak jó legyen.

Itt főleg Amerikát értem, mivel a legtöbb galibát ők okozzák, és ezen belül is egy szűk érdek csoport az aminek egy célja van az egésszel, hogy mindenkit a markában tartson. Igen itt bele értve titeket és engem is. Csak más módszerekkel, míg minket a fogyasztásra való kényszerítéssel, addig a fekete kontinensünket élelemmel segélyekkel és retorzióval tartják kordában saját önös érdekük kiteljesítése miatt. Sajnos ez van. Ez nem összeesküvés elmélet, szimpla tények.

De csak olvassatok utána kicsit és sok minden világos lesz.

Remélem nem gond hogy bele szóltam kis csevejetekbe. De higgyétek el lehet ellen tenni, azzal hogy milyen módon és mértékben fogyasztunk energiát. Csak gondosan ki kell dolgozni azt hogy tér át az ember a megújulóenergia forrásokra. Lehetőleg "független megújuló energiára".... és ezt itt nagyon fontos a független szócska.

Köszönöm hogy elolvastátok kis etűdöm!

Szép hétvégét mindenkinek.

Én köszönöm hogy hozzászóltál, bár a témát kivesézted és le is zártad, erről már nincs mit írogatni. Mi egész jól kezdtünk összeveszni egy olyan témán ami nagyon is felháborító, mégsincs rá semmi bizonyíték! Az hogy három fekete, egy nő meg két pasas nyavajog egy francia tévéstábak, ez bizony hírértékű de nem bizonyíték hiszen azonnal vinnék a Shell csapatát a várbörtön legmélyebb cellájába és a kulcsot eldobnák. Ugyanakkor a történet egyszerűségének folyamán akár még igaz is lehet... És azt is tudjuk ha így van, soha senki nem fogja bebizonyítani a feketék igazát!

Tisztelt Ferenc!

Igen,igazad van! Egy kicsit ideges lettem a válaszod miatt,de ahogy utóbb írtad mindkettőnknek van igazság alapja! A haragom nem rád irányul,hanem a való életre. Hát igen mi magyarok sokat kalandoztunk(raboltunk),de a Kárpát-medencét terv szerűen foglaltuk el. Mivel ellenállásba nem ütköztünk.  + kellett hozzá a Besenyők támadása is, hogy elhagyjuk korábbi hazánkat. :)

Tisztelt Károly!

Örülök neki hogy hozzá szóltál! Legalább vannak olyan emberek akik kommunikálni is akarnak egymással.

Megosszák gondolataikat,észrevételeiket! A te észrevételeidet is teljes mértékben elfogadom.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

© 2012   Created by Zöld út.

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek